Du skal være fyldt 18 år for at tilgå indholdet på denne side.

Indtast din fødselsdag

Nej, jeg er ikke fyldt 18 år.

Albani elsker giraffer!

Derfor støtter vi dem

Hjælp os med at støtte girafferne

Albani har en stærk historie med girafferne i Odense Zoo, og vi var med til at rejse pengene til en ny giraf da Kalle afgik ved døden i midten 60’erne. Det skete ved at lave Giraf Beer, der lige siden har været et hit.

Det går godt med Giraf Beer, og det går godt med girafferne i Odense ZOO, men ude i den vilde natur er sagen en helt anden, og her er giraffen blevet en meget truet art, hvor antallet af giraffer er faldet meget drastisk i løbet af de sidste mange årtier. Bestanden er nu så lav, at det virkelig er tid til at råbe vagt i gevær og gøre noget.

I løbet af de sidste tyve år er antallet af giraffer gået fra ca. 140.000 til blot 80.000, og er helt uddød i flere afrikanske lande. Især Rothschild giraffen er hårdt ramt, og tæller nu kun omkring 1.100 vildtlevende giraffer. Krybskytteri og menneskernes udbredelse på giraffernes levesteder er de største trusler.

Fra den 21. Juni, hvor det er international girafdag, og resten af året, gør Albani en ekstra indsats for de truede giraffer. I samarbejde med Odense ZOO giver vi 1 krone, for hver sixpack, der bliver solgt af Giraf Kalle på dåse. Albani støtter i kampagneperioden med minimum 25.000 kroner.

Pengene går til The Giraffe Conservation Foundation, der arbejder for at redde og beskytte girafferne.

Du kan også hver måned vinde en kasse Giraf Beer. Det eneste du skal gøre for at være med i konkurrencen, er at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrev

Læs vores betingelser for deltagelse

1. Arrangør:
Albani Bryggerierne/Royal Unibrew A/S. Tværgade 2, 5100 Odense C.

2. Regler for deltagelse:
Alle personer over 18 år, der er er fastboende i Danmark kan deltage i konkurrencen.

3. Tidspunkt for konkurrencen og information om præmier:
Konkurrencen begynder d. 23/06-2016. Albani finder en vinder af 1 ramme af den nye Giraf Kalle hver måned. Vinderen får besked via mail. Vinderen kan også blive offentliggjort på vores Facebook.

Vigtigt! Har vi ikke hørt fra vinderen inden 4 dage efter konkurrencens afslutning, vil der blive trukket en ny vinder, og præmien vil derved gå videre til en anden.
Præmien kan ikke overdrages, byttes eller veksles til kontanter.

4. Ved deltagelse i konkurrencen binder deltageren sig til at overholde konkurrencens officielle regler.

5. Behandling af private oplysninger:
Private oplysninger er kun til brug i forbindelse med kampagnen for at finde en vinder af konkurrencen. Albani kan kun bruge deltagerens private oplysninger til direkte markedsføring, hvis deltageren på forhånd har givet tilladelse hertil.

6. Alle præmier i konkurrencen, skal afhentes af vinderne på Albani.

Historien om giraffen

Hele Fyn var i oprør i starten af 60erne.

Historien fortæller, at en mand på vej hjem fra byen passerede forbi Odense Zoo. Her mente han, at byens yndlingsgiraf Kalle nok trængte til lidt natmad. Og derfor stak han de bøgegrene, han kunne finde, ind til sin prikkede ven i buret i parken. Meningen var god nok. Desværre var træerne uden for lige blevet sprøjtet.

Næste morgen fandt man Kalle død.

I al elendigheden var der dog et lyspunkt. En Albani direktør opholdt sig netop i Afrika, og han kunne herfra let se på en erstatningsgiraf. Bryggeriet tog lynhurtigt en frisk beslutning: Man skabte en ”sponsor-øl” under devisen ”Hver gang du drikker en giraf eller to, gi’r du en daler til Odense Zoo”. Og fynboernes tørst efter lange halse gjorde, at man snart ikke bare fik én, men hele to nye giraffer til øens dyrepark – en han og en hun!

I årene efter blev Giraf Øl en eksportvare for Albani, ligesom Girafparrets børn leverede små giraf-føl til mange zoologiske haver i Europa.

Det er derfor takket være dig, at giraffen stadig lever i bedste velvære i fangenskab og køleskab.

Så som øllets slogan sagde i Frankrig i gamle dage: Fald en Giraf om halsen! Og smag en frisk og stærk øl med pletter af citrus, livlige bobler, mild sødme og en let gylden bitterhed i bunden.

Albani_Giraf_Wrap_shrink_330ml_GIRAF