Du skal være fyldt 18 år for at tilgå indholdet på denne side.

Indtast din fødselsdag

Nej, jeg er ikke fyldt 18 år.

Nyheder

06
jul 2015

Albani klar med en hjælpende hånd til Carlslund

Nogle ting har været en del af Fyn så længe, at det er blevet institutioner. Albani, der blev grundlagt i 1859 af Theodor Schiøtz, er en af de institutioner. En anden er Carlslund, der ligesom Albani også har været en del af Odense i lidt over 150 år. Det var derfor også med vemod, at mange så på nettet eller læste i avisen den 20. Juni, at den ikoniske restaurant, der er berømt for sin æggekage i smukke rammer, var brændt ned og ikke stod til at redde.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Carlslund, men en ting er helt sikkert, vi hos Albani vil meget gerne være med til at bevare den fynske DNA, og er derfor klar til at lancere Carlslund Lagerøl, en ny variant, der bliver brygget for at støtte genopførelsen af den landskendte restaurant.

Vi har en tradition for, og vil blive ved med, at støtte op omkring de stolte fynske traditioner, og her er det umuligt at komme uden om Carlslund, og derfor vil vi meget genre støtte genopførelsen, så Odense og og Fyn kan få et af sine varetegn tilbage.

Det er da heller ikke første gang, at vi vælger at støtte op om en vigtig sag med en ny øl. Tilbage i 1962 da giraffen Kalle døde i Odense ZOO, lancerede også en ny øl, Giraf Beer. Formålet var at samle ind til en ny giraf, hvilket endte med at blive til ikke én men to giraffer. Det bliver naturligvis ikke til to Carlslund’er, men vi håber stadig, at fynboerne vil støtte op om den nye øl og være med til at få et fynsk fyrtårn tilbage, hvis genopførelsen bliver en realitet.

Området omkring Carlslund ved Fruens Bøge hænger historisk sammen med Albani, da vores grundlægger Theodor Schiøtz var med til at købe området til Odense kommune, da han sad i forskønnelsesudvalget i 1865. Han var manden bag mange tusinder plantede træer i området, og var med til at gøre området så smukt og grønt, som det er i dag. Faktisk var Schiøtz at takke for, at skoven blev næsten dobbelt så stor i sin tid, da han selv brugte en mindre formue på at få fremmet plantningerne. Området betyder derfor også noget helt specielt for vores historie. Derfor er det helt i hans ånd, at vi vælger at støtte op om dette.

Vi håber naturligvis på, at Carlslund vil blive genopført, og at der vil være stor opbakning omkring den nye øl såvel som restauranten. Ikke kun for øllets skyld og Carlslunds skyld, men også for fynboer og andre gode menneskers, så det igen bliver muligt at nyde æggekage, flæsk og kolde øl i smukke grønne omgivelser.

Ka' du li' hvad du læser?

Kategorier

Denne nyhed er tagget som Albani.